Sınav Kaygısı Nedir?
Sınav kaygısı ilkokul kademesinde az olmasına rağmen her dönem yaşanabilen bir anksiyete bozukluğudur. Özellikle 8.sınıf, üniversite sınav hazırlık dönemi, özel yetenek sınavları, işe alım sınavları, mülakatlar, kpss, ales ve yds sınavları gibi kişisel gelişimimize yönelik bir çok sınav döneminde ortaya daha yoğun olarak çıkmaktadır. Kişi genellikle sınava karşı değil daha çok sınav sonucunun getireceği potansiyel sonuçlara karşı kaygılanmaktadır. Bu sebeple mevcut başarı düzeyi ciddi oranda etkilenmektedir. Sınav kaygısı çözümü var mıdır?
Sınav Kaygısı Çözümü? Sınav Kaygısının Tedavisi? Sınav Kaygısı Nasıl Yenilir?
Genellikle aile içerisinde ve öğretmen desteği ile küçük bildirimler verilerek sınav kaygısına yönelik aşama kat edilmeye çalışılmaktadır. Ancak en kesin ve belirgin çözüm bir psikoloğun sınav kaygısına yönelik yürüteceği terapi süreci olacaktır. Sınav kaygısının çözümüne yönelik yürütülen tedavi terapi sürecinde öncelikle kaygıya sebep olan düşünceler belirlenir ve bu düşüncelerin yerine farklı düşünceler yerleştirilmeye çalışılır. Bunu konuşma şeklinde yapmak yerine emdr terapisi yöntemi ile yapmak çok etkili bir şekilde sınav kaygısına yönelik çözüm almamızı sağlamaktadır.
Sınav Kaygısı Tedavisi Emdr ile Kaç Seans Sürmektedir?
Terapi süreçleri yaşayan süreçlerdir. Bu sebeple genellikle süre vermek çok sağlıklı bir ilerleyiş sunmamaktadır. Ancak genel anlamda bir ön görüde bulunacak olursa 5-6 seans gibi kısa sürelerde sonuç alınabilmektedir. Önemli olan Sınav kaygısına sebep olan aile içi durumları ve kişisel dinamikleri doğru analiz ederek düşünsel alanı yeniden işleyebilmektir.
EMDR Terapisi Hakkında Bilgi Almak için TIKLAYINIZ
Sınav Kaygısı Psikolog mu? Psikiyatrist mi? Sınav Kaygısı İlaç Desteği Hangi İlaç?
Sınav kaygısı olsun diğer kaygı bozuklukları olsun genellikle öncelikle bulunduğumuz şehirde bir psikiyatrist arayışına gireriz. Örneğin kayseri için kayseri psikiyatrist sınav kaygısına yönelik gibi… İlaçlar ile o an için sonuçlar alınabilmekte ancak farklı yan etki ihtimalleri oluşmaktadır. Ya da araştırmalara ilerleyen süreçte tekrarlama ihtimalinin yüksek olduğunu göstermektedir. Burada şu tarz bir ayrım sağlıklı olacaktır. Sınava 1 aydan az bir süre kaldı ise ilaç, psikiyatriste ve psikolog süreci birlikte yürütülebilir. Ancak Daha uzun bir süre varsa öncelikle sınav kaygısına yönelik psikolog desteği alınabilir. Son bir ay kalasına kadar bir çözüm oluşmazsa yine sınav kaygısına yönelik psikiyatrist desteği düşünülebilir. Sınav kaygısına yönelik hangi ilaç noktasında ise bir psikiyatrist ile karar verilmelidir.
Sınav Kaygısı Psikolog/Psikoterapi Desteği
Sınav kaygısına yönelik psikoterapi sürecinde öncelikle aile görüşmesi sonucu ortak sorunlar ve bu sorunlara yönelik hangi terapi modeli yürütüleceği belirlenir. Daha sonra birlikte görüşme sıklığına karar verilir. Daha sonra hızlı bir şekilde teknik anlamda desteklenerek kaygıya sebep olan konular emdr terapisinde işlenir.
Daha fazla bilgi ve randevu için TIKLAYINIZ.
QTAGS; Kayseri Sınav Kaygısı Uzmanlar I Kayseri Sınav Kaygısı Terapi I Kayseri Sınav Kaygısı Tedavisi